Foto Resplashed till Gott prat juli 2016

Smarta tips och nyheter om podcasting

Här kommer några nyheter från oss på Gott prat.

Vi planerar att fortsätta spela in nya avsnitt av gott prat under sommaren. Vi har saknat podcastandet men har behövt fokusera på annat ett tag.

Ja, även om det fortfarande är fler som lyssnar på traditionell radio så ökar lyssnandet av podcasts i Sverige. Det är glädjande, för det visar att människor vill ha ett stort utbud att välja bland. Allt fler företag och organisationer startar podcasts som nya kanaler i sin marknadsföring.

Smarta tips för podcasting

Ju fler som gör podcasts desto mer att läsa om att göra podcasts ur olika perspektiv. Här är tre olika källor att använda för att göra sina podcasts ännu bättre.

Här på sajten hittar du mycket på sidan Om att göra en podcast där vi samlar länkar till ännu mer kunskap i att göra podcast.

Podtips

På vårt Twitterkonto @gottprat fortätter vi att sprida det goda ordet om podcasts markerade med #podtips.

På sidan Podtips lägger vi till podcasts i listor allteftersom.

Gott prat deltar på Podcasters

Nu har vi registrerat Gott prat på samlingsplatsen Podcasters. Sajten är under uppbyggnad och de tar ett steg i taget i sin mission att samla podcasts. I nuläget är det 61 podcasts som är registrerade.

På Podcasters finns det möjlighet att marknadsföra sin podcasts och diskutera med andra poddare i forum.

Podcasters erbjuder Den lilla podcast-skolan som är öppen för alla att ta del av. Sharing is caring, det gillar vi!

Uppdatering av sidor pågår

Vi fortsätter att gå genom sidorna här på sajten. Syftet är att allt innehåll ska vara till nytta och glädje för oss och andra podcastintresserade i en trevlig inramning.

När nya avsnitt är färdiga dyker de upp automagiskt i iTunesSoundCloud och Stitcher. I samma veva delar vi dem på våra sidor i Facebook, Twitter och Google+.

Den nya sidan Ljudbiblioteket är något som vi har tänkt på flera år. Vi spelar in ljud som vi kommer att redigera och publicera på ljudsajten Freesound. Där har vi tagit del av ljud för effekter i olika projekt. Våra ljud kommer att vara fria för alla att använda.

På sikt kommer vi att fortsätta utveckla sidan Studio när vi dels använder mer teknik dels när Janne gör fler jinglar och olika projekt i ljuddesign. Det blir kul, så varmt välkommen tillbaka.

Foto: Re:splashed

2 tankar kring ”Smarta tips och nyheter om podcasting

 1. Linda Björck

  Varmt tack för omnämnandet av inlägget på SmartBizz.se hemsida. Uppskattas. Dessutom en bra sammanfattning i inlägget. Ser fram emot nya podcaster 🙂

  Svara
  1. Maria Gustafsson Inläggsförfattare

   Tack Linda för en användbar och nyttig sajt!
   Trevlig sommar,
   Maria, Gott prat

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.