1. Henrik Ladström

gott prat henrik ladström

Gästen Henrik Ladström i premiärprogrammet av Gott prat beskriver sig själv som en person som har öga för helheten och känsla för individen.

I programmet pratar vi bland annat om sociala medier, personligt varumärke och servicekänsla som barista. Och hur var det nu med meningen med livet?

Läs mer om Henrik på hans webbplats Ladström och här kan du läsa artikeln Nätdejting befäster våra könsroller i Aftonbladet som Henrik refererar till i podcasten.

Lyssna på avsnittet här.
Eller här i iTunes.

Foto: Maria Gustafsson

3 tankar kring ”1. Henrik Ladström

 1. Pingback: Ladström - När du vill träffa rätt | Jag gästar podcasten Gott prat

 2. Carolina

  Hejsan!

  Roligt att lyssna på detta program! Ser fram emot de som komma skall! =)

  Tänkte på en sak: ”En” som synonym för ”man” är dagligt tal sedan urminnes tider i stora delar av Bohuslän! Helt naturligt för mig alltså! Som: ”Det kan en väl göra”. Det är mig veterligen fler dialekter som använder den formen så den är faktiskt inte ett nytt påhitt på samma sätt som ”hen”. Bara att den inte varit norm i det allmäna språket.

  En lite intressant sak om min egen användning: ”en” använder jag i tal emellanåt men inte särdeles ofta i skrift och ”hen” använder jag regelbundet i skrift men inte fullt lika ofta i tal. Det inifrån flödande talspråket vill inte sätta sig på pränt alla gånger och det mer utifrån kommande ”hen” har inte letat sin in i talspråket så mycket. Än.

  Svara
  1. Maria Gustafsson Inläggsförfattare

   Hej Carolina,
   Jag var så säker på att jag hade svarat på din kommentar, men nu kommer i alla fall ett svar. Hellre sent än ännu senare som jag brukar säga.

   Tack för beröm, hoppas att du gillar de senare programmen också! 🙂

   Intressant kommentar om användningen av ordet ”en” för jag hörde idag att det är vanligt förekommande i Dalarna.

   Jag har inte heller fastnat för ”hen” men jag ser allt mer användningsområden för det så jag får nog ta och överväga att börja säga hen istället för hon eller han.

   Idag pratade jag om ett föredrag jag lyssnade på som just handlar om att använda hen. Här kan du lyssna på det om du vill: https://audioboo.fm/boos/1977313-dag-8-av-100-blogg100

   Maria

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.